Πόρνες στα Βούρλα-οι παραστάσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου

Αγαπητοί φίλοι,
τον Ιούνιο, όταν τελείωσαν οι παραστάσεις του έργου «Πόρνες στα Βούρλα», ενθαρρυμένες και συγκινημένες από τη θερμή ανταπόκριση, υποσχεθήκαμε ότι θα επιστρέψουμε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα για να συνεχίσουμε. Και να ’μαστε τώρα να προετοιμαζόμαστε για τις παραστάσεις της νέας καλλιτεχνικής περιόδου!
Από αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, στις 8:30μ.μ., το έργο θα παίζεται στο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36).
Και ακόμα ένα σπουδαίο νέο! Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πυρίκαυστες πόλεις» με αφορμή τα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης 1922-2022,το έργο θα παρουσιαστεί στον Βύρωνα (26/10), στην Καισαριανή (27/10) και στη Δραπετσώνα (2/11) που είναι δήμοι με προσφυγικούς πληθυσμούς.

Είναι ένα χρονικό «μετά μουσικής» αφιερωμένο με τρυφερότητα στη μνήμη των κοριτσιών που πέρασαν από το τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο Δήμος του Πειραιά και λειτούργησε υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνομίας, από το 1873 που χτίστηκε, μέχρι την τελική κατεδάφισή του εκατό χρόνια μετά, επί δικτατορίας των συνταγματαρχών.


Θα είναι τιμή, χαρά και συγκίνηση να έρθετε και να μοιραστούμε τις ιστορίες των κοριτσιών των Βούρλων.

Για κρατήσεις και εισιτήρια πατήστε ΕΔΩ.

6 σκέψεις σχετικά με το “Πόρνες στα Βούρλα-οι παραστάσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου

  1. Δεν χτίστηκε το 1873 το πορνείο των Βούρλων.
    Τα δύο πρώτα οικοδομήματα χτίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 1875 και μέσα στον επόμενο χρόνο χτίστηκαν και τα άλλα δύο και ολοκληρώθηκε έτσι (Οκτώβριος 1876) το συγκρότημα των τεσσάρων οικοδομημάτων.

    Μου αρέσει!

    1. Αναγνωστικά έχουμε ήδη γνωριστεί. Δεν δημοσιεύω το δεύτερο σχόλιό σας που γνωστοποιείτε την έκδοση του έργου σας, γιατί είναι δελτίο τύπου.
      Σας συγχαίρω για την έκδοσή του και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

      Μου αρέσει!

  2. Είδα την παρασταση!
    Εξαιρετική! Δεν έχω λόγια.. γέμισε η ψυχή μου ανθρώπινα συναισθήματα, από αυτά.. τα ξεχασμένα. Από αυτά.. τα οποία απωθούμε γιατί δεν έχουμε χρόνο ή .. γιατί πρέπει να αποφεύγουμε για δική μας προστασία.
    Ναι λοιπόν, έφυγα γεμάτη συναισθήματα, ανάμεικτα.
    Βγήκα στο τέλος της παράστασης από την πόρτα του θεάτρου και μια φωνή τρύπησε το μυαλό μου μόλις άπλωσε το βλέμμα μου λίγα μόνο μέτρα πιο δίπλα: ΤΩΡΑ! Και κατάλαβα , ένοιωσα το «τώρα» ως το μεδούλι.
    Δεν θα πω «μπράβο» , δεν θα πω «συγχαρητήρια» σε όλη την υπέροχη ομάδα, θα πω μόνο «ευχαριστώ».
    Ευχαριστώ από καρδιάς.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Με συγκινήσατε με τα συναισθήματα που περιγράφετε και σας ευχαριστώ από καρδιάς για το μήνυμά σας. Θα το μεταφέρω και στην ομάδα.
      Το ΤΩΡΑ σε ένα άλλο θέατρο δεν θα είχε την αμεσότητα που αποχτάει στην οδό Σατωβριάνδου, όπου δυο βήματα πιο πέρα από τα σκαλοπάτια, ένας κόσμος χωρίς μέλλον ανασαίνει με όση ζωή του απομένει ακόμα.
      Και πάλι σας ευχαριστώ!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε