Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα

Μαρίκα Νίνου Τι σήμερα τι αύριο
Δίφυλλο με τραγούδια του Τσιτσάνη, από το βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου Ρεμπέτικα Τραγούδια.

Η Μαρίκα Νίνου έφυγε από το κέντρο Φλώριδα όπου εμφανιζόταν με τον Στελάκη Περιπινιάδη και πήγε στου Τζίμη του Χοντρού, που της πρόσφερε μεγαλύτερο μεροκάματο. Οι 25 δραχμές του Φλώριδα, έγιναν 90 στου Τζίμη του Χοντρού. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι γνώρισε τον Τσιτσάνη. Αμέσως ξεκίνησε η συνεργασία τους που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το ένα τραγούδι διαδεχόταν το άλλο και το ένα ήταν καλύτερο από τ’ άλλο.

Όλοι ήθελαν να δουν και ν’ ακούσουν το ζευγάρι Τσιτσάνης-Νίνου. Δεν ήταν μόνον καλλιτεχνικό ζευγάρι. Ανάμεσά τους είχε γεννηθεί ένας τρελός έρωτας, που δεν κρατήθηκε κρυφός και δεν υπολόγιζε τίποτα, ούτε τις οικογένειές τους, αφού και οι δύο ήταν παντρεμένοι και γονείς.
Όταν η Μαρίκα αρρώστησε βαριά, οι γιατροί της είπαν πως υπήρχε κάποια ελπίδα στην Αμερική, που είχαν καλύτερες μεθόδους θεραπείας. Ζήτησε από τον Τσιτσάνη να πάνε μαζί στην Αμερική για περιοδεία, ώστε εκείνη να τη συνδυάσει με τη θεραπεία της. Ο Τσιτσάνης αρνήθηκε.  Η Νίνου θα έφευγε μόνη για την Αμερική. Η σχέση τους είχε πάρει την κάτω βόλτα και όταν ο Τσιτσάνης έμαθε ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, αποφάσισε να βάλει τέλος.
Λίγο προτού φύγει η Μαρίκα για την Αμερική, ο Τσιτσάνης της ζήτησε να χτυπήσουν σε δίσκο ένα τραγούδι, το «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα». Για τους δυο τους ήταν κάτι περισσότερο από ένα τραγούδι. Η Μαρίκα πήγε στο στούντιο για την ηχογράφηση και όταν διάβασε τους στίχους, τη χτύπησε κεραυνός. Ήταν ξεκάθαρο μήνυμα χωρισμού. Συγκλονισμένη έφυγε από το στούντιο, για να μην τη δουν να κλαίει. Σε λίγη ώρα επέστρεψε και το ηχογράφησε μια κι έξω. Ήταν Μάρτιος του 1954.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s