Το Πάλμολιβ και το Σπίτι των Ανέμων

PALMOLIVE.jpg

Ενώ στη συσκευασία του γράφεται Palmolive στη διαφήμιση γράφεται με ελληνικούς χαρακτήρες. Προφανώς για τους αναγνώστες που δεν ξέρουν αγγλικά.
Ωστόσο ο λόγος που διάλεξα αυτή τη διαφήμιση βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας.

PALMOLIVE copy

«Το σπίτι των ανέμων» ήταν μία πολύ αγαπημένη ραδιοφωνική αστυνομική σειρά με κεντρικό πρόσωπο τον Ορέστη Λαμπίρη, τον θαρραλέο δικηγόρο που είχε αφιερωθεί στο κυνήγι των παρανόμων και στον θρίαμβο της δικαιοσύνης. Βοηθός του η αιώνια (γιατί, Ορέστη;) αρραβωνιστικιά του Τζοβάνα Δεπάστα. Συμπαραστάτης του η γιαγιά Ανούσκα. Πρωταγωνιστούσε ο εξαιρετικός Βύρων Πάλλης και η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, που ήταν σύντροφός του και στη ζωή. Στον ρόλο της γιαγιάς Ανούσκας η Αγγέλικα Καπελλαρή.

Η ραδιοφωνική σειρά ήταν πολύ πετυχημένη και γυρίστηκαν τρεις ταινίες με τους ίδιους χαρακτήρες. «Λαμπίρης εναντίον παρανόμων» 1967, «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων» 1968 και «Η ώρα της αλήθειας» 1969.

Το 1969 ο Νίκος Μαστοράκης γύρισε τον πιλότο της δραματικής σειράς «Το σπίτι των ανέμων». Πήραν μέρος οι Βύρων Πάλλης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος και Βάσος Ανδρονίδης. Την εκφώνηση των τίτλων έκανε ο Τρύφων Καρατζάς. Η σειρά δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά σώζεται ο πιλότος που είναι ο πρώτος στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Το σπίτι των ανέμων-πιλότος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s