Σγούρδας, από το 1880

ΣΓΟΥΡΔΑΣ
1966

 

Το ιστορικό κατάστημα Σγούρδας στεγάζεται αδιαλείπτως στο τριώροφο κτίριο της οδού Αιόλου 61 από τη χρονιά που χτίστηκε, το 1880. Η επιχείρηση είναι παλιότερη τουλάχιστον μια δεκαετία. Το αντικείμενο της δραστηριότητάς της ήταν αρχικά η εμπορία οικοδομικών υλικών και αργότερα σιδηρικών και ειδών κιγκαλερίας. Από το 1880 το σιδηροπωλείο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και την κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει το υαλοπωλείο με κρύσταλλα, πορσελάνες, μαχαιροπίρουνα, λάμπες και διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

Η επιχείρηση είχε διαρκή ανοδική πορεία. Εξασφάλισε τεράστιες παραγγελίες από το εξωτερικό και συγχρόνως προμήθευε όλα τα ομοειδή καταστήματα της Αθήνας. Επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες. Δημιούργησε επιχείρηση κατασκευής ξύλινων ψυγείων πάγου και βιοτεχνία χειροποίητων φωτιστικών από μασίφ μπρούτζο, που ακόμα και σήμερα κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων, το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετάνιας και πολλά παλιά αρχοντικά.
Ιδρυτής ήταν ο Γεώργιος Ν. Σγούρδας. Η επιχείρηση έχει δείξει εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή και είναι μία από τις παλιότερες εμπορικές φίρμες της Αθήνας. Σήμερα το έργο της συνεχίζεται από την τέταρτη γενιά της ίδιας οικογένειας.
Τέτη Σώλου
Μάιος 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s