Ψάρια Ευρυδίκης

Ο εφοπλιστής Λασκαρίδης σπούδασε προπολεμικά στη Γερμανία υδροβιολογία, ιχθυολογία και εφαρμοσμένη αλιεία. Ο Παρασκευαΐδης είχε το πρώτο αλιευτικό σκάφος «Ευρυδίκη», το οποίο διέθετε και χώρους κατάψυξης. Όταν μετά τον Εμφύλιο ο Λασκαρίδης και ο Παρασκευαΐδης συνεργάστηκαν, μπήκαν στην ελληνική αγορά τα κατεψυγμένα ψάρια Ευρυδίκης, που –όπως λέει η διαφήμιση– καταψύχονταν πάνω στο πλοίο κι έτσι διατηρούσαν όλα τα προτερήματα των φρέσκων ψαριών.

Εντάξει τα ψάρια. Ο Ηλίας Τσιριμώκος, όμως, με τέτοιο παρελθόν, γιατί καταδέχτηκε το καλοκαίρι του 1965 να γίνει «πρωθυπουργός Ευρυδίκης» (σαν να λέμε Φρειδερίκης, της βασιλομήτορος ντε!) και να του κολλήσουν το παρατσούκλι «κατεψυγμένος» αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα.

Ενδεχομένως όμως χωνεύεται η συνταγή της Χρύσας Παραδείση για κακαβιά Ευρυδίκης. Όσο για την άλλη συνταγή με τους κορμούς λυθρινιών… βλέπω πάστα αντζούγιας, αυγά, αλεύρια, γαλέτες και μπόλικο λάδι στο τηγάνι… νόστιμη θα είναι, αλλά αχώνευτη. Προτιμήστε μια συναγρίδα της Ευρυδίκης.

Συναγρίδα της Ευρυδίκης 4
Χτυποκάρδια στο θρανίο, 1963

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s